La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages tindrà 4 paelles més

152

La més que tradicional festa de l’arròs de Sant Fruitós de Bages augmentarà a 200 les racions de paella pel 26 de febrer, és a dir, n’hi haurà unes 3.200, gràcies a l’ampliació d’un terraplè al costat de la caseta de la pista del Bosquet que permetrà posar 4 paelles més per cuinar. Quan acabin les obres, la caseta també comptarà amb una pica industrial.

A banda del concurs de paelles per colles, hi haurà un concurs de paelles per a infants, dinamitzat per Fundació Alícia. També es repartiran gorra i drap de cuina oficials de la Festa, al preu de 14 i 5 euros respectivament, als següents establiments locals: Juli Modes, Seti, Mitja Mitjó, Calçats Prat Homs i El Didal. Les novetats són algunes de les activitats que ha presentat avui en Roda de Premsa l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, amb el regidor de cultura, Xavier Racero, com a portaveu.

La parella homenatjada d’enguany són el Pepet Vall i la Remei Puig, que van servir arròs el 1959 i el passatge al qual es farà referència serà el del concurs de pintura ràpida, que aquest 2017 arriba a la 42a edició.

La companyia Fadunito representarà l’espectacle de carrer ‘El Petit Circ’ just abans de la plantada de gegants que serà a les 12h del migdia. Tot i així, la colla de geganters de Sant Fruitós farà el tancament de la diada a les 3 del migdia. No hi faltarà la botifarrada popular organitzada per la Penya Barcelonista del poble, la fira d’artesans i comerciants i les passejades amb ponis i cavalls a càrrec del Club Hípic Sant Fruitós.

El cartell de la festa l’ha guanyat Juan Diego Ingelmo, de Burriana, i porta per títol “Cuinem Festa” després que el jurat, format per la bibliotecària Elisenda Pintó, els artistes Jaume Crespiera i Maria Gelabert i el regidor de cultura, Xavier Racero, el valoressin com a guanyador.

Això no és tot, ja que qui ho vulgui podrà participar en dos concursos d’instagram: un de l’ajuntament que es poden penjar imatges al facebook o instagram amb el hastag #FestaArrosSFB2017. I un altre pel 7 d’arròs a Instagram amb el #7darros. Previ a la festa del poble, hi haurà la xerrada +KVi el dissabte 25 de febrer a les 7 del vespre al Nexe. La trobada arriba al 3r any amb grans figures del món enològic i degustació de vi i arròs per 10 €.

Imatge d’esquerra a dreta, Jaume Plans del Nou Celler, Dani Giner de Can Ladis, Pepet Vall i Remei Puig i el regidor de cultura, Xavier Racero. Foto de Joan Griera