Ferrocarrils de la Generalitat licita el projecte per allargar la línia de tren fins al Parc de l’Agulla

82

Suposarà l’allargament de la línia Llobregat – Anoia, des de l’estació de Manresa Alta fins al parc de l’Agulla, amb el conseqüent enderrocament de l’estació Manresa Baixador. La línia utilitzarà les vies existents per on actualment hi circulen trens de mercaderies. Aquesta actuació està emmarcada en el projecte d’integració urbana de la línia a Manresa. 

L’import de la licitació és de 335.000 euros i contempla la construcció de dues noves estacions: una al barri de la Parada i l’altra a l’entorn del parc. Per a cada estació, s’avaluaran, com a mínim, dues alternatives. A més, el termini per a la redacció de l’estudi informatiu ha de ser d’un màxim de 6 mesos. Un cop redactat, es donarà mig any més per al projecte constructiu. 

El regidor de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, David Uró, va parlar de tot plegat ahir, a La Central d’Ona Bages, en el marc del procés participatiu dut a terme entre els ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós, la Generalitat, entitats i ciutadans de la zona del Parc de l’Agulla.  El passat dilluns, de fet, va desgranar les conclusions d’aquest projecte, que pretén ampliar i millorar aquest espai. 

En aquest sentit, Uró es va mostrar orgullós que aquest pla urbanístic fos, segons ell, singular, ja que no treballa sobre un sol urbà com és habitual, sinó que pretén fer d’un parc un espai lúdic, agrícola i amb uns bons equipaments que no malmetin el paisatge. 

I és, precisaent, l’àmbit de territori i paisatge el que el regidor va destacar com el més important de les conclusions extretes del debat de dilluns. De fet, deia que els tres eixos a través dels quals es construirà aquest pla director urbanístic són, a banda del paisatge, els usos i activitats del parc i la mobilitat, amb la connexió prevista entre l’Eix Transversal i la C-55. Uró creu, doncs, que sense una bona cura d’allò físic, cap dels tres elements podrien desenvolupar-se amb total eficàcia:

I en aquest sentit, va sorgir un dels punts amb certa controvèrsia: la possibilitat d’ampliar els usos de les cases amb finalitats agrícoles per implementar-hi serveis de turisme rural. 

Aquest punt, però, no va agradar a tots els propietaris de l’entorn del Parc de l’Agulla i, per això, Uró va matisar que no es tractaria de construir hotels ni edificis i que aqusta només és una possibilitat, i no d’una obligació.