Fer un Pumptrack i un rocòdrom… 2 de les 7 propostes que han guanyat els Pressupostos Participatius de Santpedor 2018

304
Exemple d'un espai Pumptrack com el que es farà a Santpedor
Exemple d'un espai Pumptrack com el que es farà a Santpedor

Ja es coneixen les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de Santpedor 2018. Els resultats s’han fet públics en un acte a la Capella de Sant Andreu on els regidors d’Hisenda i Comunicació, Toni Valverde i Judit Raja, han donat a conèixer els guanyadors i també les dades de participació. 681 persones han votat d’un cens de 6096 persones. Un 11% de participació que gairebé triplica les dades de l’any anterior. D’aquests, gairebé la meitat (46%) han sigut persones d’entre 30 i 50 anys. I cal destacar les 7 persones que superaven els 80 anys i també han exercit el seu vot.

La regidora d’Hisenda, Judit Raja, s’ha mostrat molt satisfeta amb les dades de participació:

Al final han sigut 7 les propostes que han guanyat i s’han pogut encabir en les tres franges econòmiques que s’havien estipulat (adjuntem els vídeos de les presentacions):

Franja 1, entre 20.000 i 30.000 euros:

Creació nou espai Pumptrack.

Franja 2, entre 5.000 i 20.000 euros:

Ampliació del Parc de la Pau

Instal·lació d’un Streeworkout

Franja 3, menys de 5.000 euros:

Zona verda darrere la serreta (el més votat)

Instal·lació d’una bústia de retorn a la biblioteca

Més papereres al poble

Millora de la senyalització del camí peatonal fins als aiguamolls.

Es poden consultar més destalls dels projectes guanyadors al web especial dels Pressupostos Participatius, que segueix operatiu.

El regidor de Comunicació, Toni Valverde, ha destacat que “els que han presentat les 17 propostes s’han implicat molt en la difusió”, destacant que “totes van ser presentades a la Capella i gravades en vídeos que són al youtube”. A diferència de l’any passat, en què el propi equip de govern va estipular quatre propostes per a què els santpedorencs votessin, de forma presencial; aquest any s’ha obert els pressupostos participatius a individuals i entitats i s’ha facilitat la votació telemàtica al llarg de tot el mes de febrer. Unes mesures que han incentivat molt la participació.

L’equip de govern preveu executar les propostes guanyadores aquest mateix 2018. La intenció és seguir amb el sistema telemàtic de cara a l’any vinent i intentar arribar a la xifra de mil votants.