“Fem un curt?” impulsa la primera Gala Paidos Short Film Festival

150

El curtmetratge guanyador “El mal camí” va ser guardonat amb l’oportunitat de presentar-se a la propera edició del Zoom Festival d’Igualada.

La 1a “Gala Paidos Short Film Festival” es va celebrar el passat 26 d’abril i es va dedicar als curtmetratges de ficció. L’objectiu era projectar davant dels pares el producte final del projecte realitzat per l’alumnat de 2n d’ESO “Fem un curt?”. En aquest projecte, que ha durat 3 mesos, els alumnes han après molts conceptes nous per a ells i han adquirit nombroses competències i habilitats.

Al llarg d’aquests mesos,  els alumnes s’han organitzat en equips i han fet un curtmetratge a través de les fases de creació d’un material audiovisual: una fase inicial on havien d’escollir la idea, crear els personatges, buscar les localitzacions, desenvolupar els diàlegs, crear guions literaris i tècnics… Una segona fase de producció on els alumnes havien de gravar les diferents escenes del curtmetratge i finalment una última fase d’edició i post-producció.

Es van entregar diferents premis repartits en  7 categories: millor guió –La pluja del bullying-, millor edició –Tots som iguals- , millor ambientació –Sobre rodes- , millor curtmetratge –El mal camí- , millor actor –Marc Bueso- , millor actriu –Mireia Feu- i premi especial del jurat –Oriol Vilardaga-.

El lliurament va anar a càrrec del jurat format per membres de l’equip directiu de l’Escola, membres de l’equip TAC i professionals externs. Presidia el jurat l’Anna Cervera, Directora del Zoom Festival d’Igualada, el primer i únic festival internacional dedicat a la ficció televisiva.

Els guanyadors van rebre la “Càmera d’or” del certamen, dissenyada  i impresa en 3D per alumnes de l’Escola,  així com un diploma acreditatiu de participació.