Fem Poble proposa un pla de xoc amb 60 propostes per pal·liar la crisi postcoronavirus a Sallent

164

La candidatura municipalista de Sallent, Fem Poble, ha elaborat un Pla de Xoc per a fer front a la crisi econòmica, social i sanitària a Sallent. Es tracta d’un document amb 60 propostes que planteja aplicar-se durant l’any 2020, des del mes de maig fins al desembre.

Fem Poble, ha fet públic un document on explica les mesures del Pla de Xoc i on explica que l’objectiu és “combatre la pobresa, reduir les desigualtats, fomentar el treball digne i la reactivació econòmica, potenciar la salut i el benestar, garantir l’educació igualitària per a tothom, fomentar el consum i la producció responsables i avançar en canvis estructurals que facin al poble més sobirà localment”. El seu portaveu, Guillem Cabra explica que “en cap cas volem que siguin propostes oportunistes sinó perquè la població de Sallent estigui més preparada”.

De les 60 accions que proposa l’oposició destaca la creació d’un Fons Local per a reactivar econòmicament als autònoms i a les petites empreses, ajudes per pagar els lloguers, ampliar les ajudes socials per a persones i famílies vulnerables, vals de consum als comerços locals per a les persones aturades i afectades per la crisi de la COVID-19, impulsar un Banc d’Aliments basat en la solidaritat mútua i potenciar les companyies i fels artistes locals entre moltes altres.

Des de Fem Poble asseguren que “la crisi sanitària de la COVID-19 desembocarà en una crisi econòmica i social amb conseqüències que poden ser greus, especialment per a les classes populars, així com les petites empreses i autònoms”.

Amb tot, Fem Poble remarca que la solució “no és tornar a la normalitat” sinó que passa per construir “una estructura política i social que prioritzi el bé comú”. La candidatura, igual que Junts per Sallent, també demana la convocatòria d’una mesa d’emergència local amb la totalitat de partits polítics i representants dels agents que combaten la crisi sanitària i dels col·lectius que pateixen la crisi econòmica.