Fem Poble lamenta el “fracàs anunciat” de l’habitatge cooperatiu a Sallent

118

La candidatura municipalista de Sallent, Fem Poble, lamenta que el projecte d’habitatge cooperatiu hagi fracassat. El grup denuncia que govern d’ERC s’ha dedicat a fer propaganda durant un any i mig amb un projecte que des d’un principi estava condemnat a la fallida. Ho explica, el seu líder Guillem Cabra.

 

La candidatura municipalista va donar suport al projecte, però va avisar al govern i l’alcalde que calia reorientar-lo, que així no funcionaria. Fem Poble considera que part del fracàs ha estat per la despreocupació del govern a l’hora de delegar la protecció del dret a l’habitatge a un tercer, sense dedicar-li tots els esforços per fer-ho possible.

Després de diverses crides a la població, el projecte s’ha descartat per manca de veïns que volguessin formar-ne part. Un dels motius que destaca Fem Poble és que el cost econòmic feia difícil l’accés als habitatges, encara més per als joves. El grup polític, actualment a l’oposició, lamenta que Ribalta i el seu govern han començat la casa per la teulada i s’han dedicat a fer propaganda política sense cap resultat tangible.

Guillem Cabra recorda que fa anys que han posat sobre la taula un projecte global en polítiques d’habitatge .

Algunes de les mesures que creuen necessàries són la implantació d’una oficina local d’habitatge, que permeti al consistori emprendre polítiques serioses d’habitatge i que serveixi per revertir la pèrdua d’habitants i l’envelliment de la població de Sallent.