Fem Poble, de Sallent, alerta que ICL aprofitarà les plaques solars de la muntanya de sal per benefici propi

233
Cogulló de Sallent des de dalt del cim

L’oposició de Sallent, Fem Poble, assegura que l’empresa ICL instal·larà les plaques solars que permetran tapar la muntanya de sal per treure’n profit propi amb energia renovable. Des de l’equip, però, deixen clar que l’empresa minera complirà totes les normes i que Sallent en sortirà beneficiat. 

Des de l’equip de govern expliquen que l’empresa minera complirà totes les normes que marca el POUM. També deixen clar que l’empresa, malgrat pagar la inversió, haurà de passar comptes a l’Ajuntament. Des de Fem Poble, Guillem Cabra, deixa clar que l’empresa només “taparà” una muntanya de runam i que Sallent no se’n podrà beneficiar. El mateix Cabra també explicava que l’empresa jugava amb el capitalisme verd, empreses que “després de generar un desastre ecològic en volen treure benefici”.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, diu que l’empresa complirà la seva sentència, deixant de banda el gest de posar les plaques. En aquest sentit, també explica que volem energia neta per al poble i que la muntanya és un bon lloc per posar-ho. També explicava que ICL és l’única empresa capaç de generar aquesta energia.

A tot això, durant el plenari, també es va parlar de la municipalització de diferents serveis i també donar suport a la candidatura de la sardana perquè sigui considerada patrimoni cultural de la UNESCO.