Aquest dijous se celebra el ple municipal de l’Ajuntament de ManresaFem Manresa presentarà una moció per impedir la instal·lació de la mítica pista de gel a la plaça Sant Domènec durant l’hivern. L’argument principal de la formació política és l’alt consum energètic que comporta en un context de “crisi climàtica i desproveïment de recursos energètics“, segons ha explicat el mateix partit.

Igualment, Fem Manresa demanarà iniciar un procés participatiu amb la implicació de les entitats culturals, esportives i juvenils per definir quines activitats alternatives es poden fer a la plaça cèntrica durant els mesos d’hivern. La moció persegueix la reducció del consum energètic i l’augment de la participació ciutadana en la definició d’activitats i usos de l’espai públic.

L’Ajuntament de Manresa va instal·lar la pista de gel per primera vegada el 2016 i el 2018 se’n va fer càrrec la Unió de Botiguers i Comerciants, amb el suport econòmic del consistori. L’objectiu era dinamitzar el comerç local durant el Nadal, una de les èpoques de més consum de l’any.