Feliç dia mundial de la ràdio

106

La ràdio és el mitjà de comunicació que sempre ens acompanya en tots els moments de la nostra vida. Tots tenim records al cotxe escoltant les emissores de música o d’informació, anant de vacances amb la família, carretera i manta amb els amics, anant a comprar o a la feina. Aquelles nits d’eleccions, escoltant el resultat final de l’escrutini abans d’anar a dormir, o les mítiques transmissions de futbol que encara ara són líders d’audiència.

Però també la recordem, sobretot, en els dies de nevades, de vagues, d’eleccions, de manifestacions, de Diades de Catalunya, etcètera, per sentir l’última hora. Ja hem fet nostres els locutors de ràdio que, des de fa anys, ens acompanyen cada dia. Ja són part de la família. I és que la ràdio és imprescindible i present a tot arreu. En segon pla, però sent testimoni dels instants més quotidians de la nostra vida.

Avui és la festa de la ràdio. D’aquell aparell que ens proporciona informació i entreteniment, que ens permet crear opinió i ser crítics. Que no necessita grans infraestructures per sobreviure i que s’ha sabut adaptar a l’evolució de la societat. I és per això que des d’Ona Bages -Ràdio Sallent, Ràdio Santpedor i Ràdio Sant Fruitós- volem recordar i agrair a tots aquells que al llarg dels anys ens han acompanyat a l’estudi, en antena o des del control, i a tots els oients que ens heu fet confiança.

La ràdio som tots. FELICITATS.

 

Imatge de Ràdio Sant Fruitós, el 1987. Font: Agustí Masana.