Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Èxit de participació en les primeres jornades sobre habitatge social i solidari al Moianès

Ahir, 21 d’abril, es va celebrar la segona ponència i va despertar un gran interès entre particulars i administració local.

L’oficina d’habitatge del Consell Comarcal del Moianès ha celebrat un cicle de xerrades posant al centre del debat models públics o cooperatius de vivenda. S’ha parlat de la recuperació d’espais buits i de solucions que anaven des de la masoveria urbana fins als habitatges cooperatius. Unes jornades moderades per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i que han comptat amb la participació de diverses associacions com Celobert, Sostre Cívic o l’exemple pràctic de l’Ajuntament de Mieres. Teresa Soler, responsable de l’oficina d’habitatge, ha valorat positivament l’experiència i el fet de que aquesta sigués online.

A més, arran del cicle de conferències, l’oficina d’habitatge del Consell Comarcal ha iniciat un projecte per detectar quins espais o propietats municipals de la comarca són viables per a crear habitatge social. Així ho explica Teresa Soler.

Les jornades també han estat ben rebudes per part dels ajuntaments de la comarca que han compartit la problemàtica per la manca d’oferta de lloguer en els deu pobles del Moianès. Una dificultat que també ha posat de relleu diverses vegades associacions populars com són la Xarxa de Suport Mutu o el Sindicat de l’Habitatge del Moianès.