Èxit de participació en la 9a edició de la Fira de Santa Llúcia

126
Imatge. David Fernández. Fira de Santa Llúcia de Sant Fruitós de Bages 2015

Durant tot el dia d’avui s’han fet tallers, espectacles i exhibicions per recaptar diners per la Marató de TV3 i celebrar la Fira de Santa Llúcia.

Unes 400 persones han anat avui a 9a edició de la Fira de Santa Llúcia a la plaça de l’església de Sant Fruitós de Bages. La fira coincidia amb la celebració de la Marató de TV3, que a banda de tenir algunes parades que recaptaven diners, també oferia productes artesans i diversos espectacles en les quals moltes entitats hi han col·laborat.

Hi havia unes 24 parades de diversos artesans, entre elles de plantes naturals, postal de colors, braçalets… El Mijac Estel Amic venia pastissos casolans per recollir diners per la Marató i pel viatge de final de curs i el Col·lectiu de Recerca Històrica venia espelmes, llibres de segona mà i números de loteria.

A la plaça de l’església, hi havia una castanyera i no hi ha faltat el tió! Els gegants de Sant Fruitós han fet una cercavila i la Coral Infantil Mainada ha cantats unes quantes cançons. La fira de Santa Llúcia seguia cap a la Segrera, amb la fira d’alimentació saludable i productes ecològics amb una parada d’instruments de música de segona mà organitzada pel Club de la Guitarra, una altra de productes de l’hort de l’Associació el Molinot i pizzes del Klam. La canalla podia saltar amb uns inflables que hi havia just davant.

Entre altres activitats per la Marató, també s’ha fet una caminada de 8 km, una exhibició d’esgrima de l’Associació Esgrima Antiga Catalunya Central a l’escola Paidos, 12h de pàdel i tennis al Club tennis Manresa, salts en paracaigudes, ball i jocs de taula a l’Associació de Gent Gran, diversos festivals de dansa al Gimnàs V20 i Fit Dance Anabel.

Una xerrada informativa va engegar la programació d’activitats per la Marató de TV3

Divendres al vespre es va celebrar el primer acte a Sant Fruitós de Bages sobre la Marató amb una xerrada informativa a la Biblioteca organitzada per l’Àrea de Cultura i l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. A la xerrada hi van participar dues testimonis de les malalties, una de diabetis, Marta Hernández i una altra d’obesitat, Elvira Sardà. També hi van assistir Marta Obiols com a propietària de la botiga Flor del Pirineu i la infermera Eugenia Abadal. Els col·laboradors de Ràdio Sant Fruitós del programa ‘De moment parlem-ne’ van conduir la tertúlia.

Xerrada informativa marató TV3. Sant Fruitós de Bages. Bernat Bernabeu
Imatge. Bernat Bernabeu

La programació d’activitats per la Marató de TV3 ha sigut possible gràcies al voluntariat de moltes persones, entitats i organitzacions coordinades per la comissió ciutadana “Sant Fruitós per la Marató de TV3” i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Imatge de portada. David Fernández.