Èxit aclaparador de les Jornades Europees de Patrimoni a Santpedor

110

Més de 150 persones van assistir a les visites teatralitzades que es van fer als jardins de la finca de Can Jorba de Santpedor. Aquest any, dins el marc de les Jornades Europees de Patrimon,i el tema principal ha sigut el passat modernista de Santpedor,  centrat, sobretot, en les obres que va fer l’arquitecte Puig i Cadafalch a Can Jorba.

Assistents visitant la Torre de l’Aigua de Can Jorba / Foto: Montse Xixons

La jornada va començar divendres passat a les 7 de la tarda a la sala d’actes de la Biblioteca Pare Ignasi Casanoves. A través d’una exposició fotogràfica on es mostra l’evolució de Cal Jorba, la historiadora del poble, Mireia Vila i l’escriptor, David Garcia, van explicar la relació que van establir la família Llissach amb l’arquitecte.

El plat fort va arribar dissabte. Durant tot el matí es van fer 5 visites teatralitzades per tots els racons de la finca. Gràcies a un grup de voluntaris, tots els assistents van poder fer un viatge en el temps i fer-se una idea de com es vivia en aquella època. A més, tots els participants van poder degustar d’un aperitiu modernista.

Davant l’èxit, l’Ajuntament de Santpedor està treballant per organitzar una nova sessió.