L’exportaveu de la CUP, Anna Gabriel, ha obtingut el permís de residència suís per 5 anys. Ho ha dit la seva mare, la sallentina Maribel Sabaté, de 72 anys, en una entrevista a Ona Bages, on també explica en primera persona el fet de tenir la filla exiliada.

Quan l’Anna em diu que marxa és un dels pitjors dies de la meva vida“, confessa Sabaté. Gabriel va fer el pas d’exiliar-se el passat febrer a Ginebra per tal d’evitar la presó. Aquesta va ser la resposta de la mare:

Des que la sallentina va marxar, ha estat a l’espera del permís de residència per poder buscar un lloc de treball i optar a convocatòries. La notícia de què ha aconseguit el permís de residència a Suïssa reforça la seva estada al país i li dona tranquil·litat.

Un dels factors importants és Sallent. El poble recolza i recorda a una sallentina que “sempre ha corregut per Barcelona però la seva residència és aquí i sempre ho serà”, afirma Sabaté. També remarca que l’ajuda i el reconeixement del poble fa que se senti recolzada i sobretot agraïda. “De vegades necessito expressar-me i quan la gent em pregunta em sento agraïda” afirma Sabaté.

La por de la mare és si podrà tornar a veure-la. Confessa, però, que la visitaran de nou aquest estiu -juntament amb el seu germà David, la seva cunyada Olga i la seva neboda Berta.

Sabaté també fa referència durant l’entrevista a sobre les informacions “falses” que s’han dit sobre la seva filla. Remarca que “gairebé tot és mentida” i que ha optat per a no informar-se per Internet.

L’entrevista sencera s’emetrà avui divendres, a les 13h, a Ràdio Santpedor i Ràdio Sant Fruitós, i a les 20h a Ràdio Sallent. Dissabte sonarà a Castellet Ràdio a les 10h i a Ràdio 010 a les 11h.

Podeu escoltar aquí tota l’entrevista