Eva Fabregat: “Vivim de regal i lluitem per ser persones normals”

163
Eva Fabregat

Aquest cap de setmana es celebren a Màlaga els XXI Jocs Mundials de Trasplantats. Un certamen que s’organitza cada dos anys des del 1978 per conscienciar de la importància de donar òrgans. I és que aquests Jocs són precisament la prova que els trasplantaments poden ser el millor regal per a moltes persones, per les quals aquesta és la única opció per seguir vivint, i fer-ho a més d’una forma digna i autònoma.

És el cas de la sallentina Eva Fabregat, a qui el trasplant de dos tots dos pulmons al 2013 va suposar el millor regal, perquè li va permetre tornar a viure de forma autònoma i recuperar la vitalitat. Tant és així que ara fins i tot pot fer esport -abans del trasplant li resultava impossible-, i competir al costat de molts altres atletes que, com ella, han passat per un trasplantament i han hagut de superar moltes adversitats per arribar fins on són. Un campionat que es presenta molt especial i emotiu per tots ells, tal i com ella mateixa explica:

 

Eva Fabregat arribarà demà diumenge a Màlaga a temps per la inauguració que es farà a la plaça de toros -amb capacitat per 9.000 persones- a les 18:30h. El torn de competir, però, li arribarà divendres a les 8h amb les competicions de 3km marxa i llançament de pilota. En total participaran fins a 2.218 esportistes trasplantats en proves de diferents disciplines esportives al llarg de tota la setmana.