Eternam, la concessionària del recinte funerari de Sant Fruitós, acusa de mentider el cap de llista de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens

274
Cementiri de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Eternam
Cementiri de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Eternam

Segons Eternam, a l’entrevista d’Ona Bages i Ràdio Sant Fruitós, programada per a les eleccions del 26M, Llorens, va faltar a la veritat quan va afirmar que el tanatori i el crematori “ja haurien d’estar fets”

Eternam Serveis Funeraris, la concessionària del recinte funerari de Sant Fruitós de Bages entra en campanya per respondre unes declaracions del cap de llista de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens. En un comunicat, l’empresa l’acusa de mentider per una afirmació que va fer la setmana passada en una entrevista a Ràdio Sant Fruitós i lamenten que no és el primer cop que el grup polític menteix.

Eternam, considera que Llorens a l’entrevista d’Ona Bages i Ràdio Sant Fruitós, programada per a les eleccions del 26M, va faltar a la veritat quan va afirmar que el tanatori i el crematori “ja haurien d’estar fets” i indiquen el minutatge on segons Eternam es van dir mentides (del 23:18 fins a 27:51).

Eternam explica que les obres de construcció del Tanatori i Crematori no han començat per què encara no s’ha aprovat la Llicència d’Obres majors per part de l’Ajuntament. La tardança, seguint amb el que manifesta la concessionària, ve motivada principalment perquè la Generalitat ha tardat més d’un any en informar favorablement en relació a la Llicència Medi Ambiental. Condició prèvia perquè l’Ajuntament iniciés la tramitació final de la Llicència d’Obres. Ho ha explicat a Ona Bages, Aureli Sánchez, director tècnic de la concessionària Eternam. “Nosaltres considerem que dir que ja s’haurien d’haver començat les obres és una mentida. Ja fa varis anys que estan dient mentides amb el tema. No es comencen perquè l’Ajuntament està seguint els protocols que marca la llei per concedir una llicència, i fins ara encara no la tenim. Per això encara no han començat. El senyor Llorens, ho tindria molt fàcil, ja que és regidor, d’accedir a la carpeta i veure que s’està tramitant. També és fals que els preus d’enterrament al cementiri són més cars ara que quan nosaltres no hi érem.  Un enterrament senzill abans costava 262,72 euros ara 198,63, és a dir, un estalvi de 64,09 euros”.

Segons Sánchez, les mentides i atacs a la concessionària venen de lluny, i posen com a exemple la revista local del PdeCAT del mes de febrer de l’any passat amb un article exclusiu que parlava del Crematori, i que afirmava que l’empresa concessionària encara no havia començat les obres. Eternam també considera que des del grup de Junts per Sant Fruitós, en el darrer mandat CiU (partit a l’oposició), s’ha volgut afavorir el Tanatori-Crematori de la funeraria Mémora que pròximament s’inaugurarà a Manresa, en detriment del projecte santfruitosenc.