Els 10 alumnes que cursen Batxibac a l’institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages, van acabar dimarts el BAC, el què equival a la selectivitat del Batxibac.

Els exàmens van començar dissabte amb la prova oral de francès, continuaven dilluns amb les proves de llengua i literatura i dimarts, amb la prova d’història francesa i història d’Espanya. Els alumnes que cursen aquest batxillerat, que de moment només s’ofereix a Sant Fruitós de Bages en tota la comarca, es desplacen a l’institut Moisès Broggi i al CESIRE-AULATEC de Barcelona per examinar-se de les proves externes i aconseguir el Diplôme du Baccalaureat que els permetrà estudiar a qualsevol universitat francesa.

Una de les alumnes que s’ha examinat del Batxibac aquest any, Ariadna Cano, creu que li ha anat bé, però que tot i així haurà d’anar a la selectivitat.

Les proves ponderen sobre 10 punts i l’alumnat sovint decideix avaluar-se de la selectivitat per poder tenir més puntuació i competir amb els alumnes que fan la selectivitat i que ponderen sobre 14 punts.

A l’alumnat del Batxibac se’l pondera la nota mitjana d’accés a la universitat, comptant un 70% les notes del Batxibac i en un 30% el BAC. En canvi, als alumnes del Batxillerat se’ls pondera un 60% les notes del batxillerat i un 40% la selectivitat.

Imatge. Wikimedia Commons