Comencem el dilluns amb intervals de núvols a molts punts de la Catalunya Central, després que s’escapessin alguns plugims durant la matinada. Això sí, ben poca cosa. Avui, serà un dia insegur. El cel es mantindrà variable durant el matí, a l’espera que durant la tarda descarreguin xàfecs localment intensos, especialment en punts del Moianès, tot i que no es descarta en alguns indrets del Solsonès i Bages. La cota de neu voltarà els 1100 metres. L’ambient es mantindrà força hivernal durant tota la jornada i més que ho serà un cop hagin descarregat aquests ruixats de tarda.

Demà dimarts, la temperatura nocturna pot baixa una mica, mentre que la diürna remuntaria lleugerament. Amb tot, el dia començarà amb moltes estones de sol, però els núvols tornaran a guanyar terreny i deixaran un cel variable o força ennuvolat durant el migdia i tarda. A diferència d’avui, no esperem precipitacions.

I de cara als pròxims dies, la temperatura tirarà cap amunt de cara a dimecres i especialment el dijous. La nit encara serà freda, però la sensació serà una mica més primaveral al centre del dia. A més, els núvols marxaran i el sol tornarà a ser el protagonista.