Esteve Olivella, delegat de la FCF: “El protocol pel retorn de les competicions ens assegura actuar ràpid en cas de contagis”

264

El futbol i futbol sala territorial de casa nostra iniciarà una nova temporada, marcada pels efectes del coronavirus, el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. Els primers a començar seran les categories de Primera, Segona i Tercera Catalana. A partir de llavors, s’aniran sumant la resta de categories fins al debut del futbol i futbol sala de formació.

L’inici d’una nova temporada ha generat molts dubtes als aficionats i jugadors/es, especialment pel que fa als protocols a seguir en cas de detectar-se un positiu per Covid-19 en els equips i clubs. A l’Esport i Punt d’Ona Bages hem parlat amb l’Esteve Olivella, directiu i delegat del Bages, Berguedà i Cerdanya de la Federació Catalana de Futbol (FCF)

Un protocol rígid

L’ens que organitza i gestiona el futbol i futbol sala català ha treballat aquest estiu per definir un protocol de cara a la nova temporada que comença ben aviat. Aquest protocol té a veure amb les següents directrius. En els partits de futbol i futbol sala, “hi podrà haver públic sempre que hi hagi distància de seguretat i ús de mascareta com a elements principals“. Evidentment hi haurà control d’aforament. A més, el protocol dictamina que els federats hauran de signar una declaració d’autoresponsabilitat. “Això implica que estan d’acord amb tota la normativa que s’aplicarà en els partits”. A més els clubs tenen part de la seva responsabilitat en tot això. L’amfitrió, l’equip que juga com a local “ha de mirar que tots els elements que recull la declaració d’autoresponsabilitat s’apliquin”, explicava Olivella.

La gran pregunta però és, què passarà si es detecta un positiu? Ens ho explicava el delegat de la FCF.

 

Aquest protocol s’ha treballat per garantir una certa normalitat. Olivella, en aquest sentit, envia també un missatge de responsabilitat als clubs perquè “com més bé ho fem, més tranquils passarem la nova normalitat”.

 

Esteve Olivella també ha donat explicacions en nom de la FCF sobre la resolució de les lligues territorials i formatives catalanes. Una decisió que va generar malestar en molts clubs, també per la seva demora. La FCF té moltes llicències i una estructura molt gran. Primer, havíem d’esperar que la Federació Espanyola (RFEF) resolgués la Tercera Divisió, perquè això afectava l’organització de la primera catalana. Segon, vam voler esperar que la Secretaria General de l’Esport aprovés un decret per saber fins on podíem arribar, quines decisions eren competents de la FCF i quines no. Tercer, vam analitzar un informe jurídic per tal de garantir que totes les decisions que preníem, les preníem pel bé de tothom.