Fina Borràs llegia així el manifest contra la violència de gènere en motiu del seu dia internacional, celebrat dimecres 25 de novembre, dient que “no hi ha canvi social que no comenci per nosaltres mateixes”. Durant tota la setmana, l’Associació per la Igualtat Adona’t ha fet nombroses activitats per conscienciar els sallentins i les sallentines sobre aquesta problemàtica. Ester Suades, presidenta de l’entitat, ha dit que “quan hi ha violència, s’hi ha de mirar de front”.

A més d’exposicions a la Sala Vilà i Valentí de dilluns a diumenge, dimecres va ser el dia central on els voluntaris de l’entitat van repartir fins a 600 llaços blancs, es va llegir el manifest, seguit de la projecció de la pel·lícula La maleta de Marta. També s’han emplaçat tres en ratlla pel poble on el 016 sempre impedeix guanyar a la violència de gènere.

La prevenció per eradicar la violència comença a les escoles. Suades ens ha dit que els infants i joves han de parar atenció a allò que és violència i allò que no ho és, per saber dir no, “ja que no estan obligats a aguantar-ho”. Tot i així, segons ella, de generació en generació, “cada vegada es tolera menys la violència”. No podem oblidar que des de principis d’any, 6 dones han mort víctimes de la violència de gènere a Catalunya, i a Espanya, 48.

Foto: Cors repartits pels comerços sallentins, per la Setmana Contra la Violència de Gènere