El Departament de Justícia reivindica la figura d’en Caracremada com a exemple de la memòria democràtica

299
Domènec Òrrit i Ester Capella a Castellnou de Bages.
Domènec Òrrit i Ester Capella a Castellnou de Bages.

La Consellera de Justícia, Ester Capella, va reivindicar la figura del maqui Ramon Vila Capdevila, conegut com a Caracremada, com a exemple de la lluita antifranquista durant la visita que va fer al municipi bagenc de Castellnou de Bages. Capella en va recordar la seva trajectòria tant a Catalunya com els anys que va passar a França.

La consellera també es va comprometre a seguir treballant per a la memòria democràtica i el record i l’honor de totes aquelles persones que van lluitar contra el franquisme. Capella va lamentar que el reconeixement no és tan gran com hauria de ser.

Domènec Òrrit, alcalde de Castellnou de Bages, va aprofitar la visita de Capella per demanar el suport del seu departament en els treballs de reparació de les figures de l’antic alcalde de vila Josep Soler Colldeforns i també d’en Joan Castellana que va ser l’únic veí de la població executat al camp de la Bota.

Durant la visita de Capella, l’ajuntament de Castellnou de Bages va presentar un avançament d’un documental que s’està preparant sobre Ramon Vila Capdevila. La seva estrena podria ser a començaments d’estiu.