Estefania Torrente, del Pont de Vilomara, ja és presidenta del Consell Comarcal del Bages

168

Oferiments de mà estesa a la constitució del nou Consell Comarcal del Bages. Des de divendres a la tarda, la republicana Estefania Torrente és la nova presidenta de l’ens comarcal. Accedeix al càrrec, després de passar per l’Àrea Econòmica del Consell, i amb el suport dels 13 consellers d’Esquerra Republicana i els 9 de Junts per Catalunya. Les dues formacions han tancat un pacte que els permet governar amb el suport dels 22 dels 33 consellers comarcals.

A més, de l’àmplia majoria l’altra tret diferencial del nou govern comarcal serà el colíderatge, que Torrente compartirà amb una altre republicà, l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández, que ja és vicepresident del consell i president del Consell d’alcaldes. 

En la seva intervenció, ja com a presidenta, Torrente va mostrar la seva predisposició a arribar acords en temes de comarca amb la resta de partits amb representació al Consell. Per la seva banda, Hernández va destacar que Esquerra assumeix la responsabilitat de ser la primera força política de la comarca i es va comprometre a treballar perquè “tots els pobles puguin afrontar els reptes de progrés amb el Consell al costat”.

Pel que fa la resta de càrrecs, la segona i tercera vicepresidència són pels postconvergents que també estan al capdavant de les carteres de Medi Ambient, Suport als Municipis i Consum i de Serveis Socials d’Atenció Especialitzada, Acollida, Integració i Gent Gran.

L’àrea de Serveis Socials, com a novetat, s’ha dividit en dos per primera vegada. L’altra part de Serveis Socials que compta amb Serveis Bàsics, Dones i pPlítiques d’Igualtat, l’ha assumit Àdria Mazcuñan, d’Esquerra Sant Fruitós. Esquerra dirigirà les àrees d’Administració, Desenvolupament Comarcal, Educació i Cultura, Joventut i Habitatge i, també, Turisme.

Amb el pacte entre Esquerra i Junts per Catalunya, l’oposició la formen el PSC que té 6 consellers, la CUP amb 3 i en Comú Podem i Ciutadans, amb un conseller cadascú. Els representants de cadascun d’ells van remarcar que s’encarregaran de vetllar perquè el nou govern porti a terme polítiques per millorar la vida als pobles de la comarca.