Esquerra Sant Fruitós explica els motius pels quals no va formar un equip de govern amb Junts per Sant Fruitós i PSC

220

El grup republicà espera que el mandat amb Gent fent Poble en minoria amb sis regidors i l’oposició amb 7 regidors (ERC, Junts x SF i PSC) sigui beneficiós pel poble

Ja amb el ple i el govern de Sant Fruitós constituït és moment per mirar endarrere i saber les alternatives que s’haguessin pogut donar el dia del Ple de Constitució. L’alternativa que va sonar amb més força, per dinamitar a Gent fent Poble de l’equip de govern i que fins l’últim moment era una possibilitat factible era un tripartit entre Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC, amb la republicana Àdria Mazcuñan com a alcaldessa.

Segons Àdria Mazcuñan, el tripartit entre ERC, Junts per Sant Fruitós i PSC va ser una alternativa que es va valorar fins l’últim moment. Però, per dos motius principals es va desestimar des d’Esquerra. Primer, pel triomf reforçat de Gent Fent Poble a les eleccions del 26-M, tal com explica Àdria Mazcuñan, regidora d’Esquerra. “La qüestió era quin projecte de poble voliem fer, com el voliem tirar endavant, quan la força que ha guanyat és la força que fa 8 anys que està governant, que ha estat revalidada, que ha tret molts més vots, que doble en vots a la segona força, que ha tret un regidor més. Per tant, nosaltres considerem que estava legítimament empoderada com per poder governar”.

El segon motiu segons el partit, va ser el moment que viu Catalunya. “L’altra part que ens feia dubtar era tot el tema de país. Hem optat per tirar endavant fent oposició, farem una oposició forta i valenta. Esperem que el fet de governar en minoria canviï coses que no ens han agradat gens d’aquesta última legislatura. Coses que han estat greus, que considerem que no podien passar. Treballarem perquè això canviï, però des de l’oposició no des del govern, perquè ens semblava que no era el moment”. El mandat es preveu intens amb Gent fent Poble en minoria a l’equip de govern amb 6 regidors i Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC a l’oposició, tots ells sumant 7 regidors.

Per altra banda. Esquerra va denunciar a Gent fent Poble a la Junta Electoral de Zona per penjar cartells electorals abans de l’hora permesa durant la campanya de les municipals. La denúncia està sent investigada.