Esquerra Republicana de Santpedor treu pit per la feina feta i presenta “llista cremallera”

223
Xavi Codina al centre, acompanat de Núria Viladés, Ricard Rubis i Laura Tarradellas (d'esquerra a dreta) FOTO: ROGER HERNÁNDEZ
Xavi Codina al centre, acompanat de Núria Viladés, Ricard Rubis i Laura Tarradellas (d'esquerra a dreta) FOTO: ROGER HERNÁNDEZ

Xavier Codina encapçalarà de nou la llista d’Esquerra, que aquest any serà paritària entre homes i dones, i reivindica la “feina feta” els últims quatre anys

Una llista “cremallera” és l’aposta d’Esquerra Republicana de Santpedor per les eleccions municipals del maig. És a dir, una llista en què homes i dones s’alternen donant com a resultat un grup paritari.

Ho ha explicat el candidat de la formació, Xavi Codina, que repetirà com a alcaldable, en la presentació oficial de l’equip d’Esquerra que s’ha fet aquest migdia a l’Auditori Convent de Sant Francesc, davant unes 120 persones. L’objectiu, diu, és “empoderar que hi hagi cada cop més dones en política”. Així, Codina estarà acompanyat per Laura Tarradellas, Agustí Comas, Núria Martínez, Josep Illa, Núria Viladés, Ricard Rubis i Judit Raja. D’aquests, Tarradellas, Comas, Illa i Raja repeteixen, a més del propi Codina; mentre que Martínez, Viladés i Rubis s’incorporen de nou.

L’acte ha tingut continuïtat després amb un dinar-col·loqui en què també han participat el President del Parlament, Roger Torren, i la senadora d’ERC, Mirella Cortés.

Valoració positiva dels últims 4 anys de govern municipal

Xavier Codina en la seva intervenció ha posat en relleu l’obra de govern durant aquests últims quatre anys, els primers d’ell com a alcalde. Assegura que s’han complert “més del 90% de projectes del programa electoral”. 

En aquest sentit, ha destacat l’inici de les obres de l’antiga fàbrica de Cal Clarassó, l’acabament de la primera fase de les obres de la Nau, l’adequació de carrers al nucli històric i del Born, la “reducció de l’endeutament del 34% al 3%”, l’inici del procés d’urbanització del Mirador de Montserrat, i el “compromís de l’Ajuntament amb la lluita d’alliberament nacional i l’1 d’octubre“.

Programa electoral

Pel què fa la seva idea per uns hipotètics 4 anys més al capdavant de l’Ajuntament, Xavier Codina ha explicat que la seva idea és culminar projectes que ja s’han iniciat, com la urbanització del Mirador de Montserrat, Cal Clarassó, o l’adequació de carrers del nucli antic. També volen crear una nova pista poliesportiva annexe al pavelló Rafa Martínez, i començar les obres de la futura escola La Serreta. Per altra banda, des d’Esquerra tenen com a objectiu potenciar els atractius turístics del poble, en col·laboració amb el Consell Comarcal. Així com també aconseguir més places concertades per la residència de gent gran -actualment n’hi ha set-, i avançar en l’ampliació de l’institut que s’ha de fer de bracet amb la Generalitat.