Esquerra Republicana de Sallent guanya les eleccions municipals amb majoria absoluta

243

Esquerra Republicana de Sallent ha obtingut majoria absoluta amb un total de 1.632 vots. La llista encapçalada per Oriol Ribalta, de tan sols 24 anys, ha obtingut aquesta majoria que explica que serà oberta perquè, igualment, anirà a parlar amb tots els partits polítics.

Totes les possibles opcions que hi havia sobre de la taula no contemplaven el fet que hi hagués una majoria absoluta a Sallent per part de cap partit. Els tres partits, abans de saber els resultats van coincidir als micròfons de Ràdio Sallent i Ona Bages que els resultats podrien variar perquè la participació havia augmentat 10 punts respecte a les eleccions passades i els partits havien disminuït. Sallent és el poble que més ha augmentat a nivell de participació

Pel que fa Oriol Ribalta, un cop es van saber els resultats, va explicar que des del partit no sabien que s’arribaria amb una majoria clara. El partit de Ribalta va agrair profundament al poble de Sallent la confiança que se’ls hi ha donat.

Per altra banda, Junts per Sallent Cabrianes i Cornet, la llista encapçalada pel fins ara alcalde de Sallent, han perdut 2 regidors, ja que governaven a través del pacte amb el PSC. Malgrat aquesta pèrdua Saldoni va deixar clar que des del partit fan una valoració positiva per tota la feina feta durant aquests últims 8 anys.

Fem Poble, la candidatura encapçalada per Guillem Cabra i Fina Soler, és a dir amb coalcaldia, van explicar que els resultats no eren els esperats però que un nou partit polític guanyi 687 vots és una bona xifra. També han explicat que ara faran una forta oposició per tal que la majoria absoluta no perjudiqui Sallent.

En total els resultats finals, ERC va aconseguir 1.632 vots aconseguint així majoria absoluta, Junts per Sallent Cabrianes i Cornet 1.161 amb 4 regidors i finalment, Fem Poble 687 amb 2.