Esquerra i Junts per Catalunya compartiran el govern del Consell Comarcal del Bages. Els dos partits han arribat a un acord i faran un govern amb 22 dels 33 consellers comarcals, que presidirà la candidata republicana al Pont de Vilomara, Estefania Torrente. 

Torrente ha estat consellera de l’àrea econòmica en el darrer mandat i ha format part de l’equip d’advocats d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, al judici que es va fer al Tribunal Suprem.

Esquerra planteja un colideratge amb l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, com a vicepresident i president del Consell d’Alcaldes. Els republicans han convocat una roda de premsa per aquesta tarda per explicar el pacte. Inicialment Esquerra va proposar un govern més ampli que també inclogués la CUP i els Comuns, però les dues formacions es van negar a compartir govern amb Junts per Catalunya.

Amb republicans i postconvergents al govern, a l’oposició s’hi queda el PSC amb sis consellers, la CUP amb tres i els Comuns i Ciutadans amb un conseller comarcal cadascun. L’actual president, el santpedorenc Agustí Comas, no repetirà al càrrec però continuarà al govern comarcal com a conseller.