‘ESPECIAL ASCENSOS’: El futbol i futbol sala de casa nostra celebra l’ascens amb més incertesa de la història

161

El passat dimecres la Federació Catalana de Futbol va decidir resoldre les categories de futbol i futbol sala territorials amb ascensos i sense descensos. Els ascensos, però, només pels equips que tenien plaça d’ascens directe, tot i que en altres casos, els segons millors classificats de cada categoria també pujaven. A l’Esport i Punt d’Ona Bages hem parlat amb els presidents dels clubs de casa nostra que han aconseguit pujar de categoria.

El CF Solsona, encara amb més incertesa

Si un equip pot dir que ha viscut la resolució de la temporada amb més incertesa que d’altres, aquest és el primer equip masculí del Club de Futbol Solsona. L’equip entrenat per Joan Corominas i David Andreu aquesta temporada ha quedat segon del grup 5 de Segona Catalana. Després d’unes hores d’incertesa, perquè la Federació en el seu comunicat no assegurava el seu ascens a Primera, l’endemà va poder confirmar que serien nou equip de Primera Catalana. En parlem amb el seu president, Ernest Estany.

Athlètic Viltorrada, ascens per partida doble

I de Solsona marxem cap a Sant Joan de Vilatorrada i també canviem d’esport per no deixem la pilota. Al poble santjoanenc, el club de futbol sala, l’Athlètic Vilatorrada ha aconseguit fer pujar els seus dos primers equips, tant el masculí com el femení, a la Divisió d’Honor catalana, la màxima divisió catalana de futbol sala. Per parlar de tot plegat, ho hem pogut fer amb el president i un dels fundadors del club David Antoine López.

FC Pirinica, un ascens amb regust agredolç

La Pirinaica ha estat un club que ha aconseguit un ascens però se l’ha privat d’un altre. El primer equip del club jugarà la temporada vinent a Segona Catalana després d’acabar líder del grup 7 de Tercera. Líder empatat amb l’Avià, però per coeficient (on s’analitzen tot una sèrie de variables) puja de categoria, malgrat que també ho fa l’Avià. D’altra banda, ha estat un ascens agredolç pel club perquè, i precisament pel coeficient, el filial no ha pogut pujar de Quarta a Tercera tot i ser l’equip amb més punts del grup. I us preguntareu com pot ser? Doncs bé, l’Estació de Sallent té dos punts menys i un partit menys també. Després d’analitzar el coeficient, la Federació ha pres la decisió de fer pujar el club sallentí en comptes del Manresa. Per saber amb quin regust els deixa tot plegat, parlem amb Manel Artero, president de la Pirinaica.

El CE Moià, a Tercera per a consolidar-se

La temporada després del seu descens, el primer equip masculí del Club Esportiu Moià tornarà a tercera després d’imposar-se amb solvència al grup 4 de Quarta Catalana. Han estat vuit punts de diferència amb el segon classificat. Per parlar de tot plegat, podem saludar al president de l’entitat, Paco Moral.

Estación de Sallent, ascens en el primer any

I acabem parlat d’un altre equip que fa el pas de Quarta a Tercera i, a més a més, en la seva primera temporada com a club. Parlem de l’Estació de Sallent. L’equip ha aconseguit l’ascens a Tercera després d’acabar amb menys punts en el grup de la Pirinaica B, però com ja us hem comentat, el coeficient l’ha dictaminat com a equip que puja en comptes de la Piri. Per saber com ho han encaixat tot plegat saludem al president i fundador del club José Francisco Escudero.