Les escoles sallentines es posen en marxa de cara l’estiu

208

Ja ha començat l’estiu, i els més petits ja van cada matí als seus respectius casals d’estiu que organitzen les escoles per tal que els nens i nenes sallentins gaudeixin d’unes jornades al matí per desconnectar després de portar nou mesos amb classes intensivesPer començar, la Llar d’infants l’Esquitx ha organitzat el seu, que va del 4 al 29 de Juliol, amb monitors especialitzats en el camp educatiu. L’horari és de 9 del matí fins a la 1 del migdia, amb l’opció d’anar a buscar als infants a les 12 del migdia. Una de les altres opcions a triar és que el nen o nena es quedi a dinar amb la seva carmanyola. Cada setmana, la Llar d’infants enviarà una carta a les famílies explicant les activitats i alhora el material necessari per dur-les a terme. La directora del centre, Fina González, ens explica com funciona el casal:

També l’escola Torres Amat, des de l’AMPA, organitza el seu casal d’estiu.  Durant quatre setmanes, els alumnes de l’escola faran  un munt d’activitats amb un fil conductor. Així, fins el 22 de juliol, cada setmana tindrà una temàtica diferent. La primera és sobre la ciència i cada setmana en toca un de sorpresa. La presidenta del casal, Francina Planas, ens ho explica:

Finalment, l’escola Vedruna també organitza el seu propi casal pels alumnes que tenen més de 3 anys. Tal com ens explica la directora del centre, Magda Casòliva, “l’organització del casal està a càrrec de ‘Tirotella’, una organització del Bages experta en el camp de l’educació en el lleure”.  L’eix del casal, enguany, és el Far-West. Així, els alumnes barrejen en anglès, jocs i experiències, piscina i excursions. L’horari del casal incorpora l’horari matinal, a partir de les 8 del matí. A més, l’escola ha avançat a Ràdio Sallent que vol fer una jornada al setembre, de l’1 al 9, però encara s’està plantejant la seva rebuda. Magda Casòliva ens ho explica:

L’horari és intensiu, a partir de les 8 del matí i fins a les 3 de la tarda. Les mestres de la Llar de l’Escola Vedruna són les responsables i estan a càrrec dels seus nens i nenes.