Es prohibeix l’accés al Parc Natural de Montserrat davant l’elevat risc d’incendi

272
Pla contrapicat d'un aparcament del Parc Natural de Montserrat, ple de vehicles. Imatge del 25 d'octubre del 2020 (horitzontal)

Es prohibeix l’accés al Parc Natural de Montserrat davant l’elevat risc d’incendi. La mesura, que es va implementar ahir, afecta l’entorn natural, però no al santuari.

Des d’ahir l’accés al Parc Natural de Montserrat està prohibit davant l’elevat risc d’incendi. Els cossos d’Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra faran controls als principals accessos: Vinya Nova, Can Maçana, La Salut, Santa Cecília i l’aparcament del Bruc. El caporal de bombers del parc de Manresa, Vicenç Giralt, explica que la disponibilitat del combustible condiciona la importància del foc. A tot això assegura que hi ha diferents punts de incició, com per exemple, els llamps. 

Pel que fa a Montserrat tampoc funcionarà el funicular de Sant Joan. Per contra, sí que es podrà accedir al Monestir per carretera, aeri i cremallera, ja que l’accés al santuari funcionarà amb normalitat. Des d’aquí, però, no es podrà accedir ni a les Escales dels Pobres, ni als camins de Sant Miquel i la Santa Cova, que també estaran tancats.