Es plantaran una quarantena de plataners al camí paisatgístic de Sant Fruitós de Bages

110
Cami paisatgístic. Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages
Cami paisatgístic. Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages

L’anunci de l’actuació al Facebook de l’Ajuntament ha generat queixes per l’al·lèrgia que generen els plataners

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha anunciat que es plantaran una quarantena de plataners al camí paisatgístic de Sant Fruitós de Bages, el recorregut de tres quilòmetres, uneix el nucli urbà de Sant Fruitós de Bages amb el Monestir de Sant Benet. Al Facebook de l’ens, diversos usuaris s’han queixat perquè segons diuen, els plataners són uns arbres que produeixen molta al·lèrgia.

El camí paisatgístic de Sant Fruitós de Bages és actualment un camí molt utilitzat pels veïns per a fer rutes a peu i en bicicleta. A banda i banda del recorregut hi ha arbres plataners i se n’hi plantaran 41 de nous per tal de completar les zones on no n’hi ha i així donar continuïtat al llarg de tot el camí. Tal com explica l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés. “Ara el que hem fet és dotar amb gairebé 6.000 euros, una partida econòmica per posar 40 i pocs arbres que podrem plantar, i per tant el que farem amb aquests arbres es donar més ombra, i com que són arbres de fulla caduca, va bé perquè a l’estiu fan ombra, però a l’hivern és un camí assolellat”.

Al Facebook de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages hi ha una quinzena de comentaris que es queixen per aquesta acció prevista per l’Ajuntament, ja que segons els usuaris, els plataners són uns arbres que generen molta al·lèrgia. Segons l’alcalde, al camí ja fa molts anys que hi ha plataners. “No afegim una espècie o nova o diferent a la que ja hi ha allà. La gent que té al·lèrgia als plataners, ja malauradament en aquest camí, que fa molts anys que hi ha plataners, doncs hi ha aquest símptome de l’al·lèrgia. No crec que sigui de més incidència ara, perquè els plataners ja hi són”, ha explicat Batanés a Ona Bages.

La plantació d’aquests arbres s’ha adjudicat per un import de prop de 6.000 euros a l’empresa Boscnet Jardiners.

Adjunta a sota la publicació de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages al Facebook.