Es millorarà l’ascensor de La Rosaleda per evitar més avaries

93

L’ascensor de la Rosaleda es va inaugurar l’any 2009. Des de llavors s’ha avariat en moltes ocasions i ha donat més d’un ensurt als seus usuaris. A partir de l’últim incident, el passat mes de juny, l’equip de govern municipal va decidir tancar-lo i estudiar les possibles solucions.

Així, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va encarregar un projecte tècnic per tal de garantir el bon funcionament de l’ascensor de la passarel·la de La Rosaleda. En aquest informe es determinen les deficiències i les caues de les freqüents averies i s’aporten solucions per tal de resoldre la problemàtica endèmica de l’aparell.

El projecte exposa, com a principals problemes, que la maquinària de l’aparell es sobreescalfa amb les altres temperatures, que té deficiències en les mesures de rescat i evacuació i que els tancaments no estan ben aïllats de l’aigua quan plou. A més l’ informe tècnic posa de manifest, entre altres qüestions, que la maquinària amb què funciona l’aparell no és adequada per ascensors a l’aire lliure.

En aquest sentit, el projecte encarregat proposa la instal·lació d’una estructura a la part superior i una malla protectora als laterals per evitar l’escalfament, modificar el paviment exterior de l’ascensor i impermeabilitzar la planta baixa de l’estructura per evitar les filtracions d’aigua, i substituir l’actual maquinària per una adequada per aparells que treballin a l’exterior. El projecte preveu un cost d’aproximadament 60.000€.