Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Es dispara la velocitat de propagació del virus i torna el risc alt al Moianès

En l’última setmana s’han detectat 8 nous contagis a la comarca.

El relaxament de la setmana anterior ha quedat en un no-res després de l’increment de casos dels últims dies. Segons dades del Departament de Salut, el Moianès passa d’un risc moderat de 79 punts a un risc alt de 143, és a dir, gairebé el doble. També multiplica per 2 l’índex que calcula la velocitat de propagació del virus que passa d’1,02 punts a 2,07: la cinquena xifra més alta de tot Catalunya. 

La població on més incidència està tenint la Covid és la capital, Moià, amb la detecció de 5 nous casos durant l’última setmana; i també Castellterçol, que en suma dos més. L’altre positiu s’ha donat a Santa Maria d’Oló.  

Malgrat tot, el nombre d’ingressos hospitalaris i defuncions no ha augmentat i la mitjana d’edat dels contagis es continua mantenint al voltant dels 30 anys. 

D’altra banda, la campanya de vacunació continua a ritme de creuer. S’han administrat un total de 900 vacunes: 455 de la primera dosi i 445 de la segona. Això significa que gairebé la meitat dels moianesos ja han rebut com a mínim una vacuna i un de cada tres ja disposa de la pauta completa.