Es digitalitzen les actes dels plens de Sant Fruitós des del 1861

119

Per a conservar i agilitzar la consulta de la informació que contenen els acords presos en els Plens de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’Arxiu Municipal ha iniciat, en diferents fases, la seva digitalització des del 1861 fins al 2013. Al municipi, en total, es digitalitzaran 33 lligalls manuscrits i 41 llibres mecanografiats amb un total de 11.637 cares.

Els treballs de digitalització de les actes del ple, per tant, es realitzen per fases i assegurant la seva conservació i seguretat, ja que es tracta de documents històrics que podrien estar malmesos pel pas del temps. Per tant, per fer-ho, es trasllada la maquinaria necessària a les instal·lacions municipals. el següent pas serà la fase de tractament i indexació d’imatges, que inclou retcs, processos de millora, indexació i producció dels diferents productes i fitxers de consulta.

El projecte està inclòs dins del programa de digitalització de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu preservar les actes del ple, que són les resolucions més importants que es formalitzen en un govern municipal. Des del consistori asseguren que la seva digitalització “és un important avanç per assegurar-ne la preservació i conservació per tal de salvaguardar la seva integritat física així com la ràpida recuperació del contingut digital que ha estat indexat prèviament”.