Es digitalitza per primera vegada la revista sallentina l’Esparver

173

La revista sallentina l’esparver arriba a internet per primera vegada en la seva història. Demà divendres 8 de juny a les 8 del vespre (20:00h) a la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret serà l’hora i el lloc escollit per fer la presentació.

Dins de l’acte hi haurà la intervenció d’Ernest Abadal, degà de la Facultat Biblioteconomia i Documentació i Coro Pozuelo vicegerent de la Universitat Pompeu Fabra. Genís Sabaté, responsable de la digitalització, explica que la idea sorgeix de la necessitat d’alguns usuaris de recuperar moments de la seva vida plasmats a la revista, escoltem-lo.

L’esparver és una revista on la cultura i les tradicions del poble són cabdals i que a més des de fa dos anys es publica en color. L’Esparver, doncs, va néixer com a tercer intent de crear una revista sallentina. La primera va ser “El Bram” i després “El cap al cap”, que es van publicar entre el 1972 i el 1974. Ambdues van tancar i, finalment, el 75, l’Esparver va aparèixer per quedar-s’hi. La Diputació de Barcelona també ha ajudat a tirar endavant el projecte, Sabaté ho explica:

L’acte està programat dins dels actes commemoratius dels 100 anys de la Biblioteca de Sallent i és per aquest motiu que l’escenari serà la mateixa. L’esparver, fundada el 1975, s’ha convertit en una de les revistes més importants al poble, on es parla, cada tres mesos, dels diferents coneixements locals. Actualment cada publicació arriba als 5.000 lectors.