Es declara un incendi en una casa a Sallent

206

Una persona ferida greu i quatre de lleus per inhalació de fum en l’incendi d’un pis al carrer del Cós, 87 de Sallent. El foc ha destruït totalment el pis de la planta dos, s’ha estès pel pati de llums i ha acabat afectant també habitacions dels pisos de les plantes 3 i 4, així com el bar de la planta baixa.

A més, els Bombers han informat que l’incendi ha malmès seriosament l’estructura de tot el bloc i han precintat tot l’edifici. Els Bombers i l’arquitecte, que han revisat el lloc dels fets, han constatat que l’estructura està malmesa i el bloc ja no és habitable per risc d’esfondrament. Tot i això, encara falta que l’Ajuntament valori el cas i emeti un informe sobre l’habitabilitat de l’edifici i les opcions de reallotjament dels afectats.

Els Bombers han informat del foc a tres quarts d’una i hi han destinat vuit dotacions, que amb l’autoescala han pogut rescatar quatre persones que s’havien confinat a la part del darrere de l’edifici. El foc també ha causat una fuita de gas, que ja s’ha donat per controlada al cap de poc, però no ha provocat l’incendi, tal com asseguren alguns mitjans.

El cos ha donat per extingit l’incendi a un quart de sis de la tarda i ha posat puntals a les zones segures més sensibles per evitar l’ensorrament de la construcció.

Poc més tard de les sis de la tarda les persones evacuades d’edificis propers al bloc afectat ja han pogut tornar a casa seva.