Es construirà un ascensor i es reformarà una part de la casa Torres Amat de Sallent

115
Casa Torres Amat de Sallent FOTO-AJUNTAMENT DE SALLENT
Casa Torres Amat de Sallent FOTO-AJUNTAMENT DE SALLENT

El ple municipal de Sallent del mes de gener va aprovar un conveni per rehabilitar la casa Torres Amat fent una reforma estructural del soterrani per destinar-lo a usos turístics i adaptant l’edifici a persones amb mobilitat reduïda.

La reforma es durà a terme al soterrani de l’edifici i a les zones orientades al riu Llobregat de les plantes superiors per ubicar-hi un centre d’interpretació vinculat a l’operació “El geoturisme com a eix vertebrador per la dinamització turística i econòmica del Bages”.

Per altra banda, s’instal·larà un ascensor per donar accés a la primera planta, on hi ha l’habitatge de la Casa Torres Amat. L’objectiu del projecte és condicionar la Casa Museu Torres Amat, declarada Bé Patrimonial del S.XIX-XX, per posar-la en valor com a atracció turística i cultural.

Actualment s’està en fase de redacció del projecte i es té previst finalitzar l’actuació a finals del 2020. Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).