Es confirma el primer cas de coronavirus a Manresa

176
Ja s'han detectat 24 casos de coronavirus al Bages. FOTO: NY TIMES
Ja s'han detectat 24 casos de coronavirus al Bages. FOTO: NY TIMES

És un home de 47 anys. Es va infectar després d’estar en contacte amb un cas que va donar positiu a València.

L’home de 47 de Manresa que es va infectar com a contacte d’un positiu de València, és el primer cas de coronavirus a la Catalunya Central. Així ho han informat des del departament de Salut. L’home va trucar al 061 i seguidament es van activar tot el protocol que es te establert des de que es coneixen els primers casos a Europa. L’home es troba a casa seva seguint assistència domiciliària.

Amb aquest ja en son 24 els casos de coronavirus a Catalunya. Malgrat tot, en els casos que s’han verificat es sap l’origen del contagi.

A banda del manresà, els nous positius són una dona de 23 anys de Barcelona que va anar de vacances a Milà; una dona de 53 i un home de 52, tots de Girona, que són contactes de casos confirmats prèviament; un home de 39 anys que viu a Barcelona i va estar a Bèrgam i Milà, i un home de 40, de Barcelona, i que va viatjar a Milà. Alguns d’aquests pacients estan rebent atenció assistencial d’hospitalització domiciliària.

Aquest dimarts es va saber que ja hi ha un mort per coronavirus a l’Estat: una segona anàlisi feta a un home, de 69 anys que va morir el passat 13 de febrer a l’Hospital Arnau de Vilanova de València a causa d’una pneumònia greu d’origen desconegut. Les noves proves han detectat el Covid-19, que li hauria provocat la letal malaltia, en el seu organisme.