Ernest Abadal rep la Creu de Sant Jordi com a degà de la UB

342

El sallentí és degà de la facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, que ha rebut la Creu de Sant Jordi d’enguany. Els motius: “la continuïtat d’uns estudis implicats en la transformació d’una professió que ha sabut adaptar-se a les necessitats de la societat”.

Per Biblioteconomia entenem l’organització i administració de les biblioteques, sobretot, tenint en compte l’ordenació i catalogació; i Documentació significa tractament de la informació. Des de la web de la facultat, afirmen que el guardó els arriba en el marc del centenari de la creació de l’Escola Superior de Bibliotecàries, de la qual la facultat de Biblioteconomia i Documentació n’és hereva. Ernest Abadal, en declaracions a Ona Bages, ha explicat que costa donar visibilitat als estudis de la facultat: “la majoria d’estudiants trepitgen les biblioteques sense plantejar-se quins estudis hi ha darrere dels seus treballadors”.

També ha volgut emfatitzar la celebració de l’Any de les Biblioteques, i el fet que la de Sallent va ser-ne una de les primeres juntament amb Olot, Valls i Les Borges Blanques. Precisament, Abadal intervindrà en un dels actes centrals de la celebració: ‘Un recorregut per la biblioteca de Sallent‘ al Centre de Cultura Joan Puig i Elías, antiga biblioteca i actual casa de Ràdio Sallent. Serà el diumenge 7 de juny. Els altres actes es poden trobar a la web de la biblioteca municipal sallentina.