Els republicans haurien fet arribar un darrer document, hores després del ple suspès d’ahir, que ha estat acceptat per l’equip de govern de Gent fent Poble

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va suspendre el ple extraordinari, previst per ahir a les vuit del vespre. La sessió plenària només tenia un únic punt a l’ordre del dia: aprovar el cartipàs. Els set regidors presents d’ERC, PSC i Junts per Sant Fruitós, grups de l’oposició, no van ratificar la urgència del ple, i van mostrar prèviament la seva voluntat d’ajornar-lo. 


Joan Carles Batanés va iniciar la seva intervenció amb el convenciment de que no aprovarien el cartipàs, tenint en compte la junta de portaveus d’ahir al migdia. 

La regidora d’ERC, Àdria Mazcuñan, va afirmar que era la segona vegada que un ple se’ls modificava d’horari sense que els regidors en tinguessin coneixement fins a última hora.  Mazcuñan també va criticat que, sabent que el contingut del ple no s’aprovaria, trobaven “inadmissible” ratificar la seva urgència. La formació republicana va demanar la seva suspensió i el seu aplaçament.

Com a resposta a ERC, Batanés va manifestar la seva voluntat d’aprovar el cartipàs i de convocar un altre sessió per a més endavant. 

D’altra banda, la regidora del PSC Cristina Múrcia va fer saber que la formació havia demanat l’anul·lació de la sessió. Aquest passat dimarts es va mantenir una reunió al vespre amb Gent Fent Poble en la qual es va posar sobre la taula la voluntat “de poder realitzar un document annex, de cartipàs, que aglutinés les diferents sensibilitats”.  

En la darrera intervenció, Batanés va afirmar que “la situació és greu i complicada i que és l’únic municipi dels 949 que hi ha a Catalunya que, després de quatre mesos de crear-se la legislatura, no té un cartipàs”. Com a conseqüència d’això i seguint amb la mateixa línia, l’alcalde va lamentar que fa mesos que no reben cap retribució per la feina realitzada a l’ens local i que s’ha arribat a una situació límit. 

Així mateix, va fer saber l’existència d’un document d’acord amb ERC, que la formació republicana hauria fet arribar a l’equip de govern aquest passat cap de setmana.

Finalment, l’alcalde va mostrar el seu desig de poder-lo signar i que es pugui aprovar en breu el cartipàs. 

Hores després del ple, però, la formació republicana va fer arribar un comunicat explicant que havien presentat un últim document, el qual hauria estat acceptat per l’equip de govern de Gent fent Poble. D’aquesta manera, ERC desencalla l’aprovació del cartipàs municipal. 

Segons la formació republicana des que es van constituir els ajuntaments, “han estat disposats a buscar un acord per aprovar un cartipàs municipal que permeti un bon govern a Sant Fruitós”. En el comunicat, ERC afirma que les mesures que es recullen en el document volen “garantir el consens, i assegurar la transparència i la bona gestió municipal”. 

Els regidors afegeixen que “per més que hi hagi hagut veus interessades a fer veure que era un tema de sous, ERC ha mantingut en tot moment que el focus d’interès és poder oferir als veïns la màxima transparència en el govern per Sant Fruitós”.

Finalment, els republicans apunten que “arribar a aquest acord ha suposat un gran esforç” i que el fan extensiu a la resta de formacions per tal que s’hi puguin sumar.