ERC Sant Fruitós demana a l’alcalde que reconsideri si segueix governant amb el PSC

262

El col·lectiu local d’Esquerra Republicana de Sant Fruitós demana a l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, que consideri si ha de seguir governant amb el PSC. Ho ha fet mitjançant una carta adreçada al batlle on se l’hi demana “que reflexioni sobre el fet de compartir govern amb regidors que defensin l’aplicació de l’article 155” i també “que no mantingui el govern de Sant Fruitós amb el suport del PSC, pel suport del PSOE a l’aplicació de l’article 155 per intervenir la Generalitat”.

La portaveu del grup municipal d’ERC a Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan, assegura que si bé en un inici el pacte de govern entre Gent fent Poble i el PSC era únicament de caire local -tal com els va argumentar l’alcalde, Joan Carles Batanés-, amb el temps GfP s’ha posicionat a favor de la independència i, per tant, ERC no entén que el govern de Sant Fruitós convisqui amb el PSC, “partit que ha dona ferm suport al PP en un atac a les institucions Catalanes”. En conseqüència, li demanen que “sigui responsable”. Així ho explica:

En la mateixa carta també se l’hi agraeix la col·laboració activa “en defensa de la democràcia i la participació ciutadana” i es referma la voluntat dels regidors d’ERC de seguir en la línia de continuar fent un treball constructiu i de negociació “de tots aquells temes clau per al poble de Sant Fruitós”.

Us deixem la carta íntegre:

Sant Fruitós de Bages, 24 d’octubre de 2017.

Benvolgut Sr. Alcalde,

Com a màxima autoritat del nostre Ajuntament, tant des de la secció local d’ERC a Sant Fruitós, com des del mateix grup municipal, ens adrecem a vostè per fer-li partícip de la següent reflexió.

Aquestes setmanes passades la major part dels santfruitosencs i santfruitosenques les hem viscut amb molta intensitat, esperança i preocupació alhora. Els sentiments de comunió solidària que ens ha embargat a la immensa majoria d’habitants d’aquesta vila ha estat una experiència vital que diu molt a favor de la maduresa cívica i democràtica de Sant Fruitós de Bages. És en aquest sentit que també li volem traslladar la nostra satisfacció en veure que vostè, com Alcalde de la nostra vila, està  col·laborant molt activament per tal de potenciar les iniciatives en defensa de  la democràcia i la participació ciutadana i en favor d’un país millor i més lliure.  

El passat dissabte 21 d’octubre, el poble de Catalunya vam escoltar amb enorme preocupació i astorament l’anunci per part del president del govern espanyol, Sr. Mariano Rajoy, de les mesures que suposen la suspensió de l’autonomia de la Generalitat i del Parlament. El mateix dia a la tarda, un nodrit grup de santfruitosencs i santfruitosenques ens manifestarem a Barcelona com a protesta per aquesta mesura i exigint alhora l’alliberament dels primers presos polítics des de la restauració de la monarquia i posterior aprovació de la constitució espanyola. En finalitzar aquesta manifestació tant la presidenta del Parlament de Catalunya, molt Honorable Sra. Carme Forcadell, com el molt Honorable president de la Generalitat, Sr. Carles Puigdemont, s’adreçaren al poble de Catalunya titllant l’anunci de la intervenció de l’autonomia d’autèntic cop d’estat.

Més enllà d’altres valoracions polítiques en l’àmbit nacional que de l’aplicació d’aquestes mesures se’n deriva, el que per a nosaltres és tremendament lamentable ha estat el suport que el Partit Popular ha tingut del PSOE, el que equival a afirmar que el PSC avala la intervenció de l’autonomia de Catalunya.

Per aquesta raó, en un moment tant transcendent per al país, ens adrecem a vostè sol·licitant que, per dignitat, coherència i responsabilitat amb el que va decidir la gran majoria d’habitants de Sant Fruitós, que reflexioni sobre el fet de compartir govern amb regidors que defensin l’aplicació de l’article 155, i li demanem que no mantingui el govern de Sant Fruitós amb el suport del PSC, pel suport del PSOE a l’aplicació de l’article 155 per intervenir la Generalitat.    

En moments tan decisius calen decisions fermes. Els nostres regidors continuaran en disposició de mantenir la seva voluntat de treball constructiu a l’Ajuntament així com  de negociar tots aquells temes clau per al poble de Sant Fruitós que vostè consideri oportuns.

 

Jesús Valero Garcia

President d’ERC-SF