ERC Sallent reajusta les ordenances fiscals i puja l’IBI un 9%

125

Durant el ple extraordinari celebrat ahir es van aprovar les noves ordenences fiscals i suposa que l’IBI augmenti un 9% de tipus general juntament amb altres impostos, que a canvi reben bonificació. Es va aprovar ahir per 7 vots a favor i 5 en contra la modificació de les Ordenances Fiscals per l’exercici del 2020.

Durant el ple extraordinari celebrat ahir, la regidora d’Hisenda Carme Escámez, va explicar que l’augment no havia sigut tan significatiu com havia assegurat l’oposició. La mateixa Escámez va explicar que en valors absoluts, aquest augment significaria que els habitants de Sallent que paguen anualment 200 euros d’IBI, en pagaran 218, els que en paguen 300, en pagaran 328 i els que en paguen 600 en pagaran 656 i així successivament amb cada habitant i segons el seu valor cadastral.

Tot i això, des de Junts per Sallent Cabrianes i Cornet, Rosa Argelaguet va lamentar que l’equip de govern augmentés, també, un 14,3% l’impost per totes les construccions i un 37,4% les plusvàlues, juntament amb altres impostos.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, va dir que els impostos havien augmentat per fer un reajustament dels pressupostos. I que pel que fa a la plusvàlua hi havia una bonificació del 40%. Amb tot Ribalta va recordar que en el romanent de tresoreria hi figuren més ingressos que despeses, perquè són les reserves que té l’Ajuntament i per tant assegura que eren canvis necessaris que no influeixen significativament als ciutadans.

Fem Poble per la seva banda, també va votar en contra de les ordenances, i va lamentar que calia un replantejament en alguns aspectes del pressupost. Guillem Cabra, a més, va dir que l’oposició no havia tingut suficient informació per a poder estudiar i debatre bé el primer punt de l’ordre del dia.

En el punt que sí que van estar d’acord tots els partits polítics va ser en l’augment del 50% de l’IBI als pisos buits. Això suposa que l’interès dels propietaris en tenir-lo ocupat augmentarà i el preu del lloguer podria baixar.

També es va aprovar per unanimitat la declaració de Sallent com a Municipi Antifeixista en el segon punt de l’ordre del dia.