ERC de Sallent presenta una moció contra els atacs a les lleis catalanes

146
Sala de plens de l'Ajuntament de Sallent. Font: Ràdio Sallent.

Esquerra Republicana de Sallent ha presentat una moció pel ple municipal d’aquest dimecres en defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes.

El motiu és l’últim atac del govern espanyol cap a les lleis catalanes, que recórren davant del Tribunal Constitucional “normes que afecten els drets bàsics de la ciutadania i que atempten contra la sobirania del Parlament”, assegura el text de la moció. I és que el partit, encapçalat per Pilar Sala, es refereix sobretot a les que tenen un “fort impacte social”: l’accés a l’habitatge, les professions esportives, la igualtat efectiva entre dones i homes o el codi de consum. Asseguren, a més, que si els Ajuntaments i el Govern català donen una resposta ràpida, es podrà mitigar “l’impacte del recurs contra la llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’habitatge i la pobresa energètica”.

Així, Esquerra Republicana de Sallent proposen, per exemple, donar suport al Parlament de Catalunya en totes aquelles iniciatives que donin resposta a les emergències socials, impulsar des del consistori les iniciatives que permet la llei 24/2015 – tal i com ho fa l’Ajuntament de Sabadell que, manifesten, “manté el compromís de continuar impulsant accions per evitar desnonaments per impagament d’hipoteca o de lloguer- i fer arribar aquest acord a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.

El ple municipal se celebrarà dimecres, a la Sala de Plens, a les nou del vespre.