ERC guanya les eleccions a Sallent amb 1.024 vots

152
Mirella Cortés al senat

Esquerra Republicana es va imposar a Sallent amb 1.024 vots seguit de PSC amb 757 i Junts per Catalunya 745

La sallentina Mirella Cortés, portaveu d’Esquerra Republicana al senat, per la seva banda, va rebre 1619 vots al poble.
A Sallent, igual que en tot l’estat, va baixar la participació fins a 6 punts amb un percentatge del 73,00% i al 28 d’abril va ser 79,30%.

Malgrat això, la senadora Mirella  Cortés va dir que no era estrany que hagués baixat perquè a les passades, al 28 d’Abril, hi va haver una participació molt alta. A més creu que la gent comença a estar cansada amb tantes eleccions.

Ara, Cortés, explica que a Madrid van a fer política perquè assegura que el problema de Catalunya s’ha de resoldre amb la política i una mesa de diàleg i hi ha d’haver amnistia i autodeterminació. En relació amb la unitat, ella explica que Esquerra Republicana no la vol perquè perjudicaria l’independentisme.

Cortés deixa clar que cada partit té el seu programa electoral dins d’un objectiu comú. A més, també va deixar clar que ara “l’independentisme tindrà més veus a Madrid i això també serà positiu.” Perquè els objectius i el programa són diferents però l’objectiu comú és la independència.

La mateixa senadora, amb els vots que va rebre tornarà al Senat espanyol després que ERC hagi obtingut 11 escons a la cambra alta. Junts per Catalunya, per la seva banda, n’ha aconseguit tres, i el PSC, dos. Mirella anirà al senat amb Ana María Surra i Robert Masih. El que no podrà anar a senat serà candidat de JxCat, Roger Español.