CRISTINA PLANS.- Esquerra Republicana s’imposa a Sant Fruitós com a força més votada a les eleccions generals que es van celebrar diumenge 26 de juny. Feia 80 anys que el grup municipal no guanyava unes eleccions. Aquesta vegada, però, Esquerra s’ha imposat amb un total de 922 vots dels 3.950 santfruitosencs que van ser cridats a les urnes.

La portaveu del grup municipal d’Esquerra a Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, es mostra satisfeta amb els resultats, tot i que, assegura, que reben amb inquietud la victòria del PP a nivell estatal.

Esquerra Republicana ha guanyat amb un 23,43% dels vots, seguit de CDC amb un 22,82% i d’En Comú Podem amb un 21,88% dels vots. D’aquesta manera, el grup municipal ha superat convergència, que havia estat, en altres eleccions, la força per davant d’Esquerra. És per això que Mazcuñán afirma que a nivell local el resultat legitima la bona feina que estan fent aquí a Sant Fruitós.

Pel que fa a la participació, a Sant Fruitós ha baixat 6 punts. El grup parlamentari defensa que aquesta abstenció ha estat conseqüència de la falta d’acord entre els partits de Madrid. Però afegeix, també, que la gent de Sant Fruitós és una gent compromesa, amb uns valors democràtics importants, i que per aquest motiu han baixat 6 punts, a diferència d’altres municipis que han arribat als 10 punts.

Amb tot, la portaveu del grup municipal, Ádria Mazcuñán, assegura que el grup seguirà en la mateixa línia, sempre amb la bandera de Sant Fruitós per davant.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a la portaveu del grup, Àdria Mazcuñán, al Sant Fruitós en Moviment.

Imatge. Acte de campanya d’ERC a Sant Fruitós.