El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha emplaçat JxCat a acordar la resposta a una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, com a “primer pas” per pactar una estratègia conjunta de l’independentisme. En un acte de presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer’ dels líders d’ERC Oriol Junqueras i Marta Rovira a Manresa, Aragonès ha dit compartir la demanda d’unitat de l’ANC i Òmnium durant la Diada i ha insistit que la eventual inhabilitació no es pot gestionar des dels “retrets”. El republicà ha afegit que ERC està d’acord en defugir de “simbolismes” i d’emprendre mesures que siguin “realistes” i amb “capacitat d’implementació”.

Aragonès ha explicat que la Diada de l’Onze de Setembre d’aquest any ha estat “atípica” i molt “afectada” en la convocatòria d’actes per la situació de la pandèmia. Tot i això ha celebrat que la ciutadania expressés l'”ampli consens” de resoldre el conflicte polític amb un referèndum d’autodeterminació i l’amnistia dels presos de l’1-O.

De fet, ha dit que els reptes del nou curs polític i les bases amb què es vol gestionar el conflicte polític amb l’Estat són l’autodeterminació i l’amnistia.

S’ha compromès que ERC ho portarà a “tot arreu”: “a tribunes, parlaments, a totes les taules de negociació i diàleg i a les mobilitzacions”. Finalment, Aragonès ha apuntat que malgrat la pandèmia la ciutadana ha pogut seguir mobilitzada.
D’altra banda, sobre la celebració de la reunió de la taula de diàleg entre el Govern i l’executiu espanyol, ha dit que s’està treballant per trobar una data.

 

Manresa ha estat la primera parada de la presentació del llibre ‘tornarem a vèncer’. També es presentarà a 20 municipis més. Dilluns es presenta a Sant Fruitós de Bages, a les 19.30 h, a la biblioteca municipal i divendres es presentarà a Sallent, a les 19 h, a la plaça de la Pau.