El grup d’Esquerra Republicana al Senat ha proposat tres esmenes als pressupostos generals de l’Estat pel 2022 que tenen una incidència directa a la Catalunya Central. Una d’aquestes esmenes afecta la comarca del Bages i està dotada en 10 milions d’euros que anirien destinats a la reconversió industrial i social de la comarca una vegada es tanqui l’activitat minera a Sallent.

Els republicans justifiquen en el text de l’esmena aquests 10 milions d’euros pel cessament de l’activitat minera a Vilafruns, el qual es va produir el 2020 després de dos accidents mortals en poc temps. Arran del tancament, el grup polític considera important un finançament per impulsar la diversificació del sector industrial cap als sectors químics i agroalimentari. 

A banda, pretenen potenciar l’economia circular, fer plans de formació en l’àmbit cientificotècnic per als joves de la comarca i adaptar-ho a la formació de persones més grans de 45 anys. També creu necessari la creació d’un clúster de la sal als municipis més arrelats com són Súria i Sallent, a banda de la indústria auxiliar vinculada a la mineria.