Santpedor viurà el proper 16 d’octubre la 1a Jornada Feminista del municipi, que tindrà lloc a l’auditori del Convent de Sant Francesc. La 1ª Jornada Feminista vol ser una declaració d’intencions com a poble, fruit del treball conjunt entre la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santpedor i l’assemblea feminista Jerònimes.

La Jornada té per objectiu aprendre, reflexionar, compartir idees i entre tota la ciutadania respondre a la pregunta: “Què és un municipi feminista?”. La taula rodona és un dels actes centrals de la jornada, que convida a la reflexió a partir del debat entre quatre dones feministes i persones destacades en diferents àmbits que convidaran a reflexionar sobre què defineix que un municipi sigui feminista.

La Jornada Feminista destaca per ser intergeneracional, amb propostes adreçades també als més petits, amb un contacontes. Al programa hi trobem actes més lúdics com el vermut musical, i artístics, amb un espectacle poètic amb música i dansa. El taller de defensa personal és el que obrirà la jornada i l’únic amb inscripció prèvia, la resta d’actes són oberts al públic fins a completar aforament.

La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, valora molt positivament el treball conjunt entre l’Ajuntament i l’assemblea feminista del poble i assegura que “l’objectiu és difondre el feminisme i arribar al màxim de públic possible”. Des de Jerònimes remarquen que “la celebració d’aquesta jornada ens permetrà formar-nos, intercanviar idees i teixir aliances per fer de Santpedor un municipi feminista”.