Entren en funcionament canvis de circulació en set carrers de Santpedor

210
Plànol dels canvis de circulació al sector nord-est. Foto: Aj. Santpedor
Plànol dels canvis de circulació al sector nord-est. Foto: Aj. Santpedor

El passat dijous van entrar en vigor canvis en la circulació de diversos carrers de la zona nord-est de la població de Santpedor. Aquests canvis ja s’havien anunciat el mes de gener per part del consistori i s’havien discutit amb els veïns mitjançant una campanya informativa i participativa. En una primera fase ha canviat el sentit de la circulació als carrers Francesc Macià, Josep Carreras i Edison. Per dilluns, quedaran els carrers Pedrosa, Pirineu, Anselm Clavé i part del passatge doctor Pere Blasco. Amb l’objectiu que els veïns s’hi vagin acostumant, els primers dies en reforçarà la senyalització i es posaran unes tasques que tindran la funció d’advertència. La Policia Local de Santpedor també farà tasques informatives als matins. Tot aquell veí que cometi un error serà advertit dels canvis però no serà sancionat.

L’objectiu de l’ajuntament de Santpedor amb aquests canvis és construir un poble més segur i més àgil a l’hora de circular. També es volen reduir les barreres arquitectòniques i oferir uns camins escolars més segurs.

No tots els vilatans de Santpedor han quedat satisfets amb els canvis realitzats. A través de les xarxes socials alguns veïns han expressat les seves queixes. La situació d’algunes senyalitzacions d’Stop o el sentit de la circulació d’alguns carrers són aspectes a millor en l’opinió d’alguns santpedorencs.

Prèviament a la reorganització viària, l’Ajuntament ha treballat els darrers mesos en l’adaptació d’alguns carrers com el carrer Pep Ventura i les cruïlles amb la carretera de Castellnou i Joan Miró.