Entrebanc per la nova residència: un decret del Govern podria impedir-ne la construcció a la Fàbrica Vella

191

El projecte de la futura residència per gent gran de Sallent, que s’ha de construir als terrenys de la Fàbrica Vella, es troba paralitzat per un decret del Govern espanyol, publicat el 29 de desembre, que prohibeix explícitament construir residències per gent gran, escoles i centres comercials, en sòls urbanitzables considerats de ‘flux preferent’. Així ho va informar l’ajuntament en una xerrada organitzada dimarts a l’auditori de l’Escola Municipal de Música.

Aquest fet suposa un entrebanc important per la construcció de la residència i un gerro d’aigua freda per l’equip de govern de l’ajuntament, principal defensor de la Fàbrica Vella com a ubicació per la residència, que ja s’ha posat en contacte amb l’ACA per saber si la zona on ha d’anar la residència és de flux preferent o no. La resposta de l’Agència Catalana de l’Aigua encara ha d’arribar, perquè han de determinar -no només a Sallent si no a molts altres municipis afectats pel nou decret- quines zones queden afectades i quines no, i es podria retardar fins a principis d’estiu. Fins ara, el projecte comptava amb tots els informes favorables tant de la Direcció General de Patrimoni com de la pròpia ACA.

L’oposició demana explicacions

Esquerra Republicana de Sallent van portar ahir mateix al ple municipal una moció per demanar un nou informe a l’ACA que avali (o no) la construcció de la residència a la Fàbrica Vella. Una proposta a la qual es va sumar la CUP però que no es va aprovar pel rebuig de l’equip de govern, encapçalat per David Saldoni, que van argumentar que no s’han de precipitar els passos i que primer cal esperar a veure si la zona de la nova residència es cataloga com de ‘flux preferent’. Escolta Miquel Estruc (ERC) i la contrarèplica de David Saldoni:

 

Els representants de la CUP, per la seva banda, es van mostrar decebuts amb l’equip de govern, tot recordant que ells els van fer confiança i donar suport per tirar endavant el projecte, per la desinformació i falta de comunicació en un tema tant important.

Saldoni obre la porta a canviar la ubicació de la residència

Tot i que va recalcar que “a dia d’avui, amb tots els informes que tenim, podríem començar la residència, com faria qualsevol inversor privat”, Saldoni va assegurar que volen “fer-ho bé i esperar a la resolució de la ACA”. L’alcalde va deixar la porta oberta a canviar la ubicació de la residència si la resolució final és desfavorable tot i que adverteix que aleshores caldria veure si es podria reclamar pel fet d’haver “comprat un terreny, tenir els informes favorables, i que de cop i volta et diguin que no es pot fer”.