En el Ple Municipal de Sallent, ahir, es va aprovar la nova normativa envers les terrasses dels bars i restaurants que a partir d’ara tindran una nova regulació. L’anterior no es renovava des de l’any 97 i per aquest motiu el govern de convergència ha volgut renovar-la.

Una de les condicions que ha regulat aquesta ordenança han sigut les següents: s’haurà d’establir, a la vorera, 1 metre i mig d’espai pel pas dels vianants i els veïns amb mobilitat reduïda. Tots aquells bars que no segueixin les normatives establertes, se’ls hi establirà una sanció que podria anar dels 50 als 1.200 euros. Dins d’aquesta nova normativa, també si establirà una hora de tancament i d’obertura per a tots els bars i terrasses. El que es demana des d’Esquerra és “qui hi hagi un control” després d’aquesta nova normativa. La regidora d’ERC i cap de l’oposició, Pilar Sala explica perquè han votat a favor.

Amb tot, l’ordenança fixa que els tendals dels bars siguin llisos i de color blanc cru, que les cadires i les taules també segueixin un mateix estil, i que cada dia es reculli tot el mobiliari de les terrasses. Pel que fa la CUP, que es va abstenir en aquest punt, creuen que no s’ha de filar tan prim amb els colors i la homogeneïtat. La regidora de la CUP, Èlia Torrescasana ho explica.

Alguns veïns van presentar al·legacions envers el projecte, com ara una veïna de Cabrianes, que anunciava que el municipi no constava en la normativa. La regidora d’urbanisme i obres públiques, Jordina Moltó, deixa clar que els bars podran demanar, per festes locals, ampliar les restriccions.

El quart punt del dia es va aprovar per onze vots a favor i dues abstencions.