Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Entra en funcionament un mòdul sanitari a Moià per concentrar l’activitat sobre la Covid-19

Aquest nou mòdul d’atenció primària permetrà concentrar tota l’activitat relacionada amb la Covid-19 a Moià.

Concretament, la instal·lació d’aquest mòdul s’ha fet a la plaça del CAP, al costat del centre sanitari. Aquest nou afegit permet fer les proves PCR i els test d’antígens ràpids en unes instal·lacions separades. També està previst que les visites de risc i els estudis de seguiment dels contactes directes es duguin a terme en aquest espai. Amb tot, la instal·lació d’aquest mòdul a la plaça del CAP permet alliberar el centre d’atenció primària de Moià i reorganitzar els espais amb normalitat.

El Departament de Salut ja va anunciar, a finals de desembre, la instal·lació de més d’un centenar d’espais annexos als Centres d’Atenció Primària per fer-hi activitat relacionada amb la covid-19. El de Moià és l’únic construït a la comarca del Moianès. Però en canvi, al Bages, hi ha previstos un total de 5: a Sant Fruitós de Bages, a Navarcles, a Sallent, a Sant Joan de Vilatorrada i a Santpedor. 

El desplegament d’aquests mòduls forma part del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària que compta amb una inversió total de 300 milions d’euros fins a l’any 2022.